fbpx
Armada Grandee Yurtdışı Eğitim & Danışmanlık

Macaristan’da Tıp Eğitimi Almak


Macaristan’da yapılan tıbbi çalışmalar yüksek kalitede ve Avrupa standartlarındadır. Macaristan; İngilizce olarak Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği gibi bölümlerde uluslararası öğrencilerin çokça ilgisini çeken ülkelerden birisidir. Avrupa’nın ortasında yer alan ülkede eğitim, yaşam ve konaklama maliyetlerinin nispeten diğer Avrupa ülkelerine göre uygun olması da Macaristan’ı üniversite eğitimi noktasında cazip ülkelerden biri olarak konumlandırmıştır. Bu yazımızda Macaristan’da Tıp Eğitimi Almak konusu üzerine yoğunlaşacağız ve ayrıca Macaristan’da Tıp Eğitimi alabileceğiniz üniversiteleri de bu yazımızda bulabilirsiniz.

Macaristan’da Tıp Eğitimi

Tıp eğitimi, genel olarak düşünüldüğünde, birçok ülkede oldukça zor kabul koşulları olan programlardan birisi olarak kabul edilebilir.

Macaristan bu noktada, birçok ülkeye alternatif oluşturabilecek bir ülkedir. Macaristan üniversiteleri , tıp eğitimi almak isteyen öğrencilerden lise not ortalaması, yeterli İngilizce seviyesi ve Biyoloji, Kimya, Matematik ağırlıklı olarak gerçekleştirilen bir giriş sınavı başarısı beklemektedir.

Macaristan'da Universite

Macaristan-Budapeşte

Neden Macaristan’da Tıp Eğitimi ?

Macaristan’da eğitim kalitesi yüksektir ve üniversiteleri oldukça eskidir.

Macaristan, Avrupa Birliğinde yer almaktadır ve alınan diplomalar uluslararası geçerliliğe sahiptir.

Macaristan’da yaşam, konaklama ve eğitim maliyetleri diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığı zaman oldukça uygundur.

Macaristan’da Tıp Eğitimi Veren Üniversiteler

Macaristan'da Üniversite Okumak

Macaristan'da Tıp Eğitimi Almak

Semmelweis Üniversitesi:

Budapeşte’de yer alan üniversite 1769 yılında kurulmuştur ve sağlık bilimleri üzerine programlara yoğunlaşır. Köklü bir üniversite olan Semmelweis Üniversitesi’nde Tıp bölümü İngilizce olarak faaliyet göstermektedir ve 6 yıl sürer. Kabul almak isteyen öğrenciler yazılı ve sözlü giriş sınavına tabi tutulur. Semmelweis Üniversitesi dünya üniversite sıralama kriterlerinden Times Higher Education, CWTS, ARWU, URAP’a göre ilk 1000’de yer almaktadır.

Debrecen Üniversitesi

Macaristan’ın faaliyetlerine devam eden en eski üniversitesi olan Debrecen Üniversitesi ,1538 yılında kurulmuştur. Her yıl 5000 civarında uluslararası öğrenciyi ağırlar. Tıp eğitimi üniversitede 6 yıl sürer. Biyoloji, Fizik ve Kimya ağırlıklı sözlü ve yazılı sınav sonrasında öğrencilere kabul verilir. Debrecen Üniversitesi dünya üniversite sıralama kriterlerinden Times Higher Education, CWTS, ARWU, URAP ve QS’e göre ilk 1000’de yer almaktadır.

Macaristan'da Tıp Eğitimi Almak

Macaristan'da Tıp Eğitimi Almak

Szeged Üniversitesi

1581 yılında kurulan üniversite ,Orta Avrupa’nın en büyük eğitim kurumlarından biridir. 12 fakülteden oluşan üniversitede Tıp eğitimi 6 yıl sürmektedir. Üniversite giriş sınavı yapmaktadır. Dünya sıralama kriterlerinden Times Higher Education, ARWU, URAP, CWTS ve QS’e göre ilk 1000’de yer almaktadır.

Pecs Üniversitesi

Macaristan’ın en köklü üniversitelerinden biridir. 1785 yılında tam anlamıyla eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Üniversitede Tıp eğitimi 6 yıl sürmektedir. Lise not ortalaması, İngilizce dil yeterliliği ve yazılı-sözlü giriş sınavı ile kabul vermektedir. Fizik, Kimya ve Biyoloji ders notlarının yüksek olması gerekmektedir. Dünya üniversite sıralama kriterlerinden Times Higher Education, ARWU, URAP ve QS’e göre ilk 1000’de yer almaktadır.

Macaristan’da Tıp Eğitimi oktasında en kaliteli ve dürüst danışmanlığı almak için bize ulaşın! Bilgi almak için bilgi istek formu doldurabilirsiniz.

Macaristan'da Tıp Eğitimi Almak

Diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz

Dubai'de Dil Eğitimi Almak için 5 Neden


Dubai’de Çalışma İzinli Dil Eğitimi

Dubai’de Çalışma İzinli Dil Eğitimi Dubai’de dil eğitimi ve çalışma izni programları gün geçtikte popülerleşiyor. Hem dil okuluna giderek İngilizcenizi geliştirebilir hem de eğitim süresince


devamını oku

başa dön
Bize Yazın!
1
Bize ulaşmanın en hızlı yolu!
Merhaba, bizimle iletişime geçebilirsiniz.