Yurt dışında yaz okulları, ebeveynlerin çocuklarına verebileceği en güzel hediyelerden biridir.
Yurtdışı yaz okulları sayesinde, öğrenciler hem eğlenceli bir yaz tatili geçirirler hem de dil becerilerini geliştirirler.
Bunun ötesinde, yurt dışında farklı kültürlerden insanlarla bir arada olmak öğrencilerin öz farkındalığını arttırarak vizyon sahibi olmalarına hizmet eder.
Diğer milletlerden aynı yaş aralığındaki insanları gözlemleme şansına erişirler.
Türkiye’ye uzaktan bakabilmelerini sağlayacak bu kısacık süreçte hayat boyu unutamayacakları bir deneyim elde ederler.
Erken yaşta yurt dışına giden çocukların daha sonra da yurt dışına gitmeye çalıştıkları ve orada edindikleri arkadaşlarıyla iletişim halinde oldukları gözlemlenmektedir.
İletişimin çok kolaylaştığı bu internet çağında öğrenciler yabancı arkadaşlarıyla yabancı dilde konuşmaya devam etmektedirler.
Dolayısıyla birkaç ay gibi görünen bu programın getirileri hayat boyu devam etmektedir.
Her şeyden önce öğrenciler öz güvenlerini geliştirirler.
Yaratıcılık, iletişim, takım çalışması, liderlik, problem çözme becerilerinin geliştirilmesi programın diğer hedeflerindendir.
Kimler Katılabilir ?
Yaz okuluna 7-17 yaş aralığındaki bütün öğrenciler katılabilir.
Öğrencinin hali hazırda sahip olduğu dil seviyesi, ilk gün yapılacak seviye tespit sınavının sonucuna göre belirlenir ve maksimum 15 kişilik sınıflara yerleştirilirler.
Böylelikle öğrenci, kendi seviyesindeki sınıf arkadaşlarıyla eğitimini almaya başlar.
Öğrenciler 2 ile 6 hafta arasında eğitim alabilmektedirler.
Genellikle haftada 15 saate tekabül eden 20 derslik eğitimler verilir, bu rakam bazı okulların bazı şehirlerinde 23 saate kadar çıkabilmektedir.
Bu noktada Genel ve Yoğun olarak iki program var diyebiliriz.
Konuşma, yazma, dinleme ve dil bilgisinin öğretildiği bu kurslar öğlen saatlerinde bitmekte ve bundan sonra aktivite programları başlamaktadır.
Bu aktivitelerin içerisinde tenis, yüzme gibi spor faaliyetleri, müze, tiyatro ziyaretleri, yakın şehirlere günübirlik geziler, oyunlar yer almaktadır.
Öğrenciler sabah saatlerinde öğrendikleri dersleri, öğleden sonraki aktivitelerinde sosyalleşerek pratik etme şansı bulurlar.