Güney Afrika yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük 24. ülkesidir. Güney Afrika’da üç başkent bulunmaktadır. Yasama, Yürütme ve Yargı başkentleri sırasıyla Cape Town, Pretoria ve Bloemfontein’dir. Ülkenin resmi 11 tane dili bulunmaktadır ve bunlardan biri de İngilizce’dir. Güney Afrika dil okulları için en çok tercih edilen şehir Cape Town’dur. Cape Town Üniversitesi dünya sıralamasında 171. sıradadır. Şehirde İngiltere ve Hollanda kültürlerinin etkisi görülmektedir. Farklı milletten birçok insan yaşamaktadır. Cape Town ve civarında Akdeniz iklimi görülmektedir ve kar yağışı sadece çok yüksek noktalarda görülmektedir.
Güney Afrika’da turizm geliri ülke ekonomisi için önemli bir gelir haline gelmiştir. Ülkede çalışan toplumun önemli bir kısmı turizm sektöründe istihdam edilmektedir. Turistik yerleri şu şekildedir;
[calistigimiz_dil_okullari]
Cape Town: Güney Afrika’nın tam güneybatı ucunda yer alan bu kent, nüfus bakımından ülkenin en büyük ikinci şehridir. Güney Afrika’da dil eğitimi için en çok tercih edilen şehir olan Cape Town’da Afrika, Hollanda ve İngiliz kültürleri harmanlamıştır.
Cape Town’da Dil Eğitimine giden bir öğrenci bir yandan ülkenin doğa harikalarıyla, göz kamaştıran güzellikte plajlarıyla iç içe olurken, diğer yandan boş zamanlarında çok çeşitli maceralara atılma imkanı yakalar. Bunların içerisinde köpek balıklarıyla birlikte yüzebilmek, yamaç paraşütü yapmak, kusursuz güzellikteki safari parklarında vahşi yaşamı deneyimleyebilmek ve daha pek çok macera dolu aktiviteleri sayabiliriz.
Cape Town her ne kadar Türkiye’ye uzak bir yer olarak görülse de İstanbul’dan direk uçuşlarla birlikte şehre kolaylıkla gidilebilmektedir.
Tüm bunlara ek olarak Cape Town, sportif faaliyetler açısından da oldukça zengindir. Öğrencilere golf, sörf, bungee jumping, plaj voleybolu, dalış gibi pek çok spor dalı anlamında olanak sağladığı için yurtdışında dil eğitimi anlamında oldukça cazip hale geliyor.
Güney Afrika Güney Yarım Küre’de bulunduğu için mevsimler ve geçişleri Türkiye’dekinin aksinedir. Yaz mevsimi Aralık-Mart aylarına denk gelmekle birlikte kış mevsimi Haziran-Ağustos aylarında görülür.
Güney Afrika Cumhuriyeti tarihsel gelişimi ve etnik çokluk nedeniyle pek çok köklü kültüre ev sahipliği yapar. Ülkede yaşayan topluluklar yaşanılan bölgeye ve topluma göre farklı gelenek ve kültürler gösterebilmektedir. Kendilerine has müzik ve dans figürlerini devam ettiren siyahi vatandaşlar aynı zamanda şehirleşmenin ve Avrupayi yaşamın sonucu olarak kaybolmaya yüz tutan gelenek ve göreneklerini ayakta tutmaya çalışırlar. Bununla birlikte Güney Afrika’daki Avrupa kökenli olan beyazlar ise göç ettikleri bölgelerin ve ülkelerin kültürlerine göre yaşamlarını sürdürüp kendi kültürlerini korumaktadır.
Batı Avrupa, Kuzey Amerika ya da Okyanusya’da geçerli olan yaşam koşulları ve şekilleri burada yaşayan beyaz nüfus tarafından aynı şekilde uygulanmaktadır. Güney Afrika’da yaşanan ve dünya üzerinde çok az ülkede gözlemlenebilen bu çok kültürlülük nedeniyle ülke çoğu kez gökkuşağı ulusu olarak da adlandırılmaktadır. Bu sebeple Güney Afrika’da dil eğitimine giden bir kişinin en büyük avantajlarından birisi birbirlerinden oldukça farklı etnik kökenlerdeki insanların aynı topraklar üzerinde kurduğu ve korumaya çalıştıkları bu kültür çeşitliliğine tanıklık etmesidir.
Güney Afrika’nın para birimi ise Güney Afrika Rand’ıdır. Ülkede yaşam oldukça ucuz olduğu için, özellikle Amerika ve İngiltere gibi ülkelere kıyasla Güney Afrika ülkesi yurtdışında dil eğitimi anlamında en ekonomik ülkelerin başında gelir.
Güney Afrika’da dil eğitimine gidecek olan öğrencilerin ülkeye gitmeden önce sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur.
Aile yanı konaklama: Yurtdışında dil eğitimi düşünen öğrenciler tarafından en çok tercih edilen konaklama türüdür. Güney Afrika dil okullarında öğrenilenler, yabancı bir ailenin bireyi olarak pratiğe dökülebilir. Aile yanı konaklama kahvaltı, kahvaltı + akşam yemeği şeklinde olabilmektedir. Ek olarak, aile yanı konaklamalarda ailelerin göçmen nüfustan dolayı kökenlerinin farklı olabileceği ama İngilizceyi anadilleri gibi konuştukları kesinlikle unutulmamalıdır.
Yurt Konaklama: Birçok farklı ülkeden gelen öğrencilerin bir arada kalabileceği bir ortamdır. Tek kişilik ve çift kişilik oda alternatifleri bulunur. Yurt konaklamalar yemeksizdir, ancak çoğunlukla öğrencilerin ortak kullanabileceği mutfaklar bulunmaktadır. Banyolar oda içerisinde ya da ortak kullanılan alanda olabilir.
Öğrenci Evi/Apart Konaklama: Yurt konaklamalara nazaran daha ev tarzı bir ortamın olduğu konaklama türüdür. Katlarda mutfak, oturma odası ve banyo gibi ortak kullanıma açık alanlar bulunmaktadır.