fbpx
Armada Grandee Yurtdışı Eğitim & Danışmanlık

Work and Travel iş görüşmesi

Başvuru aşamasının şüphesiz en heyecanlı ve stresli dönemi Amerika’lı bir işveren veya sponsor kuruluş ile iş için mülakata girmek. Work and travel iş görüşmeleri, dikkat etmeniz gerekenler, ipucu ve önerileri bulacaksınız.

Work and Travel iş görüşmesi nedir?

Work and travel iş görüşmesi işverenin kendisi, insan kaynakları departmanı veya sponsor kuruluşunuzda işverenin yetkilendirdiği işe alım uzmanları tarafından yapılır. İşverenin kendisi ile mi, CIEE yetkilisi ile mi görüşeceğinizi danışmanınıza sorarak öğrenmelisiniz. Armada Grandee ve CIEE olarak 3 farklı work and travel iş görüşmesi metodu ile öğrencilerin işe yerleşmesini sağlıyoruz.

  1. Recruit İş Fuarları: Recruit iş fuarlarında CIEE, işveren adına sizlerle görüşerek; işverenin istediği kriterlere sadık kalmak şartıyla işe alımları gerçekleştirir. Work and travel iş görüşmesi yapmak istediğiniz iş için belirli bir tarih ve saat sizlere verilir. Saatler genel olarak Amerika ve Türkiye arasındaki zaman farkından dolayı 16.00 ve sonrasındadır. Skype görüşmesi şeklinde gerçekleşir.
  2. Roadshow İş Fuarları: Roadshow iş fuarlarında işverenin kendisi ile görüşürsünüz. Skype üzerinden gerçekleşir, genellikle 16.00 ve sonrasında gerçekleşir. İşveren sizlerin işe uygun olup olmadığını anlamak ve İngilizce seviyenizin yeterliliğini teyit etmek için sorular yönlendirir.
  3. Portland Roadshow İş Fuarları: Portland Roadshow iş fuarlarının Roadshow iş fuarlarından tek farkı, işverenlerin CIEE ofisinde bulunarak SKYPE üzerinden öğrencilerle görüşme yapmasıdır. Teknik olarak Roadshowdan farkı, iş verenler için uzun saatler süren ve onlarca öğrenci ile aynı gün görüşme yapmaları gereken büyük organizasyonlar olmasıdır.

Work and travel iş görüşmesi yaptığınız kurum CIEE yetkilisi de olsa, işverenin kendisi de olsa,  zorluk, yöntem, iş & pozisyon kalite açısından bir fark yaratmaz.

Work and travel iş görüşmesi Hazırlıkları

İş görüşmelerine başlamadan önce tamamlamanız gereken bazı hazırlıklar bulunuyor. Bu hazırlıkları gözden geçirin, eksiklerinizi tamamlayın.

    1. Daha önce bir iş görüşmesi yapmamış iseniz, danışmanınızla İngilizce olarak bir İngilizce görüşmesi talebinde bulunun. Yüzyüze veya SKYPE üzerinden yapabilirsiniz. Esas görüşmenize çok büyük katkı sağlayacaktır!
    2. SKYPE kullanıcı değilseniz SKYPE ID edinin. SKYPE kullanıyorsanız, güncel SKYPE ID’nizi danışmanınıza iletin
    3. Danışmanınızın sizlerle paylaştığı İngilizce İş görüşmesi sorularına göz atın, hepsine yanıt verebildiğinizden emin olun. Gerekirse bir arkadaşınızdan/yakınınızdan size soruları yöneltmesini isteyin ve pratik yapın.
    4. İş görüşmeleri uzun saatler devam edebilmektedir, fuar gününde önemli bir randevu, buluşma, sınavınızın olmamasına özen gösterin.
    5. İşyerine ait iş profili PDF dökümanına çok iyi şekilde çalışın, her bilgiyi bildiğinizden emin olun. Bu PDF danışmanlarınız tarafından sizlere iş görüşmeniz öncesinde gönderilecektir.
    6. Beacon.ciee.org üzerinden CV’nizi yazmayı unutmayın, fotoğrafınızı ekledikten sonra CV’nizi gözden geçirin. Yardım almak isterseniz danışmanınıza ulaşabilirsiniz.

Kendinize checklist yapın, tamamladığınız her hazırlığa bir ✔ atın!

İş görüşmesinde nelere dikkat etmelisiniz?

Work and travel iş görüşmesi yaparken dikkat etmeniz gereken ve görüşmenizin gidişatını ve sonucunu etkileyebilecek çok önemli detaylar bulunmaktadır. iş görüşmesine başlamadan önce ve iş görüşmesinde tamamlamanız gereken bu detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Work and travel iş görüşmesi öncesinde

  1. Work and travel iş görüşmesinden önce iş yeriniz hakkında bilgi sahibi olun. İşyerinin eyaleti, şehiri, ulaşımı, işyerinin tarihi, faaliyet alanı, müşterileri, varsa internet sitesi hakkında muhakkak araştırma yapın.
  2. Çalışacağınız pozisyonun gereksinimleri ve sizden beklenenleri bilin.
  3. Her işveren belirli bir tarihte sizleri çalıştırmak ister. İşverenin belirlediği iş başlangıç tarihi ve iş bitiriş tarihinin size ve akademik takviminize uyduğundan emin olun.
  4. Fuarlar yoğunluğa ve katılımcı sayısına bağlı olarak 3-4 saat kadar sürebilmektedir. Yeterli boş zamanı sağladığınıza emin olun.
  5. CIEE iş fuarları oryantasyon videosunu izlemeniz gerekmektedir.
  6. Cep telefonunuzdan SKYPE görüşmesi yapmayın! Bilgisayar ve laptop ayarlayın, kamera, kulaklık ve mikrofonunuzun çalıştığına emin olun.
  7. Armada Grandee tarafından skype test araması yapılacaktır. Aramayı cevaplayarak verilen talimatlara uyun.
  8. Kıyafetinize dikkat edin, pijama, eşofman, salaş kıyafetler yerine casual kıyafetler tercih edin.

Daha önce Türkçe bile iş mülakatına girmeden ilk İngilizce mülakat deneyimi yaşayacaksınız muhakkak danışmanınızdan İngilizce görüşme talep edin!

Work and Travel iş görüşmesi için izlenmesi zorunlu video

 

İş görüşmesi esnasında

  1. Sessiz, sizi kimsenin varlığıyla rahatsız edemeyeceği, dikkatinizi dağıtmayacağı bir yere geçin.
  2. Yanınıza sizi rahatlatacak bir içecek alın
  3. Çağrı geldiğinde kameralı görüntü şekilde yanıtlayın
  4. Karşınızdaki kişiyi selamlayın, sadece “iyiyim, teşekkür ederim” demekle yetinmeyin, karşınızdaki kişiye kibarca nasılsınız diye sorun.
  5. Güleryüzlü olun, pozitif olun, neşeli olun!
  6. Bağlantınızda sorun olursa, panik yapmayın, karşı taraf sizi tekrar aramadan siz arama yapmayın, danışmanıza ulaşın.
  7. Sorulara sadece “yes” sadece “no” şeklinde cevap vermeyin, her ikisinin de açıklamasını yapın.
  8. İşi alsanız da alamasanızda karşı tarafa teşekkür edin.

Work and travel iş görüşmesi için altın ipucu ve öneriler

Biliyorsanız kendinize güvenirsiniz

İş yeri hakkında bilgi sahibi olun, pozisyonunuz hakkında bilgi sahibi olun, görevleriniz hakkında bilgi sahibi olun, lokasyon hakkında bilgi sahibi olun! İşyerini ve iş pozisyonunu tanımak konuşurken kendinize güveninizi artıracak, kendinize güveniniz artması work and travel iş görüşmesi yaparken kullanacağınız cümleleri kolay kullanılır hale getirecektir

Mülakatın ilk anları önemlidir

İlk izlenim, iş görüşmesi için en önemli değerlendirme faktörü. Pozitif, güleryüzlü, enerjik, dinamik ve kendine güvenen bir imaj sergileyin. Kıyafetinize duruşunuza, çevrenizde görünen eşyalara kadar özen gösterin.

İlk sorular görüşmenin gidişatını belirler

Nasılsın, kendini tanıtır mısın, neden Amerika’ya gelmek istiyorsun, neden bu işi tercih ettin gibi sorulara vereceğiniz harika cevaplarınız olsun! Bu cevapları önceden çalışmak ve pratik yapmak mükemmel bir mülakat geçirmenizi sağlacaktır.

Dürüstlük önemli

Kopya çekmeyin, kağıtlara cevap yazmayın, odada arkadaşınız size cevapları söylemesin. Bu yöntem hem kolay anlaşılır hemde work and travel programına nokta koymanız demektir. Böyle şeylere tenezzül etmeyin, kendiniz olun. Çok zorlanırsanız, dürüst olarak anlamakta veya cevap vermekte güçlük çektiğinizi söyleyin.

Senin de bir fikrin olsun!

Mülakat ilerledikçe, senin fikirlerini ve görüşlerini merak edebilirler. “Sorun var mı” diye sorabilirler. Hayır demek pek de hoş değil. Aklına takılanları ilk elden sorabileceğini bir şans yakalamışken bırakma, aklındaki soruları ilet.

 zamanında SKYPE başında ol!

Çağrıyı kaçırma, bu hoş bir izlenim değildir. Danışmanların, şirketin, sponsorundaki yetkililer, fuar yetkilileri, işverenler, insan kaynakları, Dışişleri Bakanlığı, aracı kurumlar, IT departmanları sizin bu mülakata girmeniz için geceli gündüzlü çalışıyor.  Zamanında hazır ol!

 

 

başa dön
Bize Yazın!
1
Bize ulaşmanın en hızlı yolu!
Merhaba, bizimle iletişime geçebilirsiniz.