Güney Afrika Vizesi zor alınan bir vize türü değildir. İlk başta şunu belirtmekte fayda var ki maksimum 1 ay olan dil eğitimleri için Türkiye’den Güney Afrika’ya vize alınmak zorunda değildir. Bu sebeple eğer öğrenciler kısa dönem dil eğitimi düşünüyorsa vize başvuruları ile uğraşmak zorunda kalmayacaklardır.
Öğrenciler Güney Afrika’ya vizesiz 1 aylığına gittikten sonra eğer oradayken Güney Afrika dil eğitimini uzatmak isterlerse, bu 3 aya kadar mümkün olmaktadır. Ülkeye giriş yaptıktan sonra verilecek olan bu karar sonucunda, Güney Afrika Dil Okulları öğrencilere vize uzatımı hakkında yardımcı olmaktadır. Tekrar belirtmekte fayda var ki bu uzatım maksimum 3 aya kadar yapılabilmektedir.
Eğer öğrenciler 3 aydan daha fazla eğitim almayı planlıyorlarsa Türkiye’den vize başvurusunda bulunulması zorunludur. Uzun dönem başvuruları içinse hazırlanması gereken evraklar bulunmaktadır.
Güney Afrika Vizesi için Ankara’da yer alan Güney Afrika Konsolosluğuna başvuru yapılması gerekir. Başvuru için randevu alınmalıdır. Ayrıca vize başvurusu için en önemli olan konulardan biri de hazırlanacak olan evrakların Yeminli Tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş olması gerekmektedir.
Güney Afrika vizesi için önemli olan evraklardan biri de İngilizce yazılacak olan ya da Türkçe yazıldıktan sonra tercüme edilecek olan niyet mektubudur. Öğrencilerin Neden Güney Afrika’da eğitim almayı planladığını çok iyi bir şekilde ifade etmesi gerekmektedir.
Yukarıda verilen evrak listesine ek evraklar istemek Konsolosluğun hakkıdır. Bu sebeple başvuru esnasında ya da sonrasında ek evrak talebinde bulunulabilir.